Kovács Károly előadást tartott Szófiában a Vízipari Szakkiállítást kísérő nemzetközi konferencián

Megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar vízipar megbecsültségét kifejező és a lehetőségeinket erősítő részvételünkkel hozzájárulhatunk a bolgár vízipar eredményességének növeléséhez.

 

A Bolgár Vízügyi Szövetség (BWA) által idén már a tízedik alkalommal került megrendezésre Szófiában a nemzetközi vízipari kiállítással (Water Sofia) egybekötött szakmai konferencia, a Bulaqua 2018.március 27-28-án, ahol Kovács Károly a Magyar Vízipari Klaszter elnökeként, és az EWA korábbi elnökeként képviselte a magyar vízipari ágazatot.


A konferencia célja, hogy kiemelje a víziközmű szektor előtt álló prioritásokat, perspektívákat és követelményeket, annak érdekében, hogy az összes érdekelt fél hatékonyabb munkát végezhessen. A jelentős és összetett projektek, valamint a víziparban szükséges óriási beruházások megkövetelik a nemzeti irányítási, szakértői és végrehajtási erőforrások összehangolását. Ebben a tekintetben a BWA elismeri annak szükségességét, hogy mind a köz-, mind a magánszféra érdekeltjeit be kell vonni azon kérdések megoldásába, amelyekkel a befektetők és a kedvezményezettek naponta találkoznak. 

A bolgár-magyar együttműködésnek köszönhetően a fenntarthatóság jegyében Duna régiós kitekintéssel egy külön szekciót is beillesztettek a programba, melynek moderátora volt Kovács Károly, illetve a fenntartható vízipar témájában is tartott prezentációt. A szekcióban a Duna Régió szennyvízgazdálkodási lehetőségeit és kihívásait, a Régió EU stratégiáját, a térségben megjelenő innovatív szennyvíztisztítási lehetőségeket és a költséghatékony, megfizethető szennyvíz beruházások lehetőségeit vették górcső alá az előadók: Alberto Pistocchi (JRC), M. Olin Dikov (Világbank), Kocsis-Kupper Zsuzsanna (Duna Régió Stratégia).