X

PURE-RO/LTC

Települési szilárdhulladék lerakók csurgalékvizének tisztítására
 
A települési szilárdhulladék lerakókban elhelyezett anyagok biológiai és kémiai úton lebontható, nagyszámú szerves hulladékot tartalmaznak. Ezek nedvességtartalmából és a lerakókra hulló csapadékból keletkező csurgalékvíz tisztítása – annak magas szerves anyag- és ammóniatartalmának köszönhetően – igen nehéz, a környezetvédelmi kockázatok csökkentése miatt azonban elengedhetetlen. 
 
A Pureco Kft. - a Hidrofilt Kft-vel közösen - a PURE-RO/LTC, a Spacer Tube Module® (ST) típusú membrán felhasználásával, a csurgalékvíz-tisztítási technológiák közül a legkorszerűbb rendszert, a megfelelő előkezeléssel egybekötött, fordított ozmózisos (RO) tisztítást alkalmazza. 
 
A PURE-RO/LTC  kompakt és költséghatékony megoldás, mely kulcsrakész csurgalékvíztisztító konténerben áll partnereik rendelkezésére.
 
galéria
leírás
A PURE-RO/LTC előnyei
Azonos méretű membránházban elhelyezett lemezmembránnal összehasonlítva a PURE-RO ST® nagyobb szűrőfelülettel rendelkezik, ami azonos átfolyási sebesség mellett kisebb fluxust [l/h, m2], illetve azonos fluxus mellett nagyobb átfolyási sebességet eredményez. Ezáltal a membrán élettartama megnő, kevesebbszer igényel tisztítást igényel, a tisztított víz kihozatal pedig jóval nagyobb arányúvá válik.
 
A Pureco Kft. korszerű és hatékony csurgalékvíztisztító egységének főbb technológiai lépései:
 • homokszűrés a nagyobb szilárd részecskék eltávolítására,
 • zsákszűrés a kisebb méretű szilárd részecskék eltávolítására,
 • ST® RO-membránok a tisztított víz minőségi követelményeitől függően egy-, két- vagy háromlépcsős elrendezésben történő alkalmazása, előnyei:
  • az RO membránok működését nem akadályozza a magas kezdeti szervesanyag-koncentráció,
  • az üzemeltetési nyomástartomány 60 – 90 bar is lehet (üveggyapot membránház szükséges)
  • 120 bar nyomáson a koncentrátum hozam lecsökkenthető (rozsdamentes membránház szükséges)
 • CO2 gázmentesítés a tisztított víz pH-jának beállítására (NaOH lúg adagolás helyett),
 • ioncserélés, ha az elfolyó víz ammónia- és CaCO3-tartalma magas
  • az ioncserélő töltetanyagának regenerálása a helyszínen megoldható
 
Környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységünkkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával fejlesztettük ki a csurgalékvíz-tisztításra vonatkozó fenntartható és komplex megoldásunkat, a PURE-RO-t. Környezetkímélő, hatékony és gazdaságos technológiánkban a hozzáadott érték, kiszámíthatóság, tervezhetőség, rugalmasság és a több szempontú megközelítés szakszerű és precíz mérnöki munkával ötvöződik.
 

LETÖLTHETŐ ANYAGOK

A .DWG kiterjesztésű fájlokat csak regisztrált felhasználóink érhetik el. A letöltésükhöz lépjen be vagy regisztráljon!

Belépés/Regisztráció

Ha már korábban regisztrált, lépjen be.
Elfelejtette a jelszavát?

Ha még nem rendelkezik belépési adatokkal,

REGISZTRÁLJON
download_icon