A szegedi hulladéklerakó bővítésénél is jelen vagyunk

A „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű KEHOP projektbe alvállalkozóként kerültünk bevonásra. A beruházás is komplex és a Pureco közreműködése is, ugyanis termékeket és csurgalékvíz-tisztítási technológiát is biztosítottunk a bővítéshez.
 
Termékek tekintetében elmondható, hogy 548 méter vasbeton résfolyóka és 240 méter Anrin polimetarton rácsos folyóka gondoskodik a csapadékvíz elvezetéséről az összesen 357 köbméteres tűzivíz tartályokba. A telep burkolt felületeire hulló csapadékvízből másodpercenként 200 litert tisztít az acél olajfogó berendezésünk, illetve a hulladéklerakó szociális szennyvizeinek gyűjtéséhez is a cégünk biztosította a 27 köbméteres vasbeton szennyvíztartályt. 
 
A projekt egyedi jellegét a PURECO által fejlesztett LTC berendezés adja, amely a szemétlerakó csurgalékvíz tisztításában tölt be kihagyhatatlan szerepet.
 
Nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk ennek a komplex, egész térséget érintő fejlesztésnek.