Aktív, tartalmas és sikeres Pureco jelenlét a Budapesti Víz Világtalálkozón

 
Kiállítói megjelenés, többszáz szakmai érdeklődő, sajtótájékoztató szervezése, szakmai prezentációk tartása, panelbeszélgetésen való részvétel, két új afrikai szennyvíztisztító telepre vonatkozó szerződés aláírása, magyar-afrikai környezeti-nevelési, oktatási program hivatalos bejelentése, indítása: ez a rengeteg tevékenység tette rendkívül izgalmassá az ide BWS megjelenésünket.
Rendkívüli érdeklődés mellett zajlott a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozó, ahol szakértők arra keresték a választ, mit tehetünk a vízválság megelőzése érdekében. A háromnapos nemzetközi konferenciát szakkiállítás is kísérte, ahol magyar vízipari cégek mutatták be innovációs megoldásaikat, projektjeiket, melyek alkalmazása és megvalósítása eredményesen járul hozzá a vízválság megelőzéséhez.
Nagy örömünkre szolgál, hogy kiállítóként és támogatóként is megjelenhettünk a Budapesti Víz Világtalálkozón. Ezt a kiemelkedő rendezvényt arra használtuk fel, hogy exporttevékenységünk, az abban szerepet vállaló és azt támogató intézmények, szervezetek hozzájárulásának ismertetésén keresztül bemutathassuk a vízválság megelőzésében szerepet játszó konkrét megoldásainkat, projektjeinket, köztük legfrissebb afrikai referenciánkat, a ghánai Kumasi városában megvalósuló szennyvíztisztító telepet.
Külön öröm számunkra, hogy a BWS-re ellátogatott a Kumasi partnerünk, a ghánai Jospong Group cégcsoport vezérigazgatója által vezetett szakmai delegáció is. Ezzel a BWS kiállítóiként egyedülálló módon nemcsak „távolról” számolhattunk be külföldi sikereinkről, eredményeinkről, hanem az érdeklődők első kézből hallhatták a tényleges ghánai tapasztalatokat, tekinthettek be az országaink közötti szakmai partnerség sikereibe.
A delegáció jelenléte lehetőséget biztosított továbbá arra, hogy személyes szakmai egyeztetéseket folytassunk a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint az EXIM Bankkal. Export sikereinket bemutató, ghánai fókuszú szakmai panelbeszélgetésünkön, ahol fővendégként részt vett Mrs Cecilia Abena Dapaah a ghánai vízügyi miniszter, pedig ünnepélyes keretek között aláírtunk további két ghánai szennyvíztisztító telep tervezésére és megépítésére vonatkozó szerződést. Végül, de nem utolsósorban sajtótájékoztatón jelentettük be a ghánai-magyar környezeti-nevelési programunkat, melynek keretében egy mintaprojekt indul, ahol 250 ghánai gyermek víztudatosságának növelésére, környezeti szemléletformálására kerül sor. További elemeként a ghánai fiatal vízügyi mérnökök, szakemberek magyarországi továbbképzését is támogatjuk.
A szakmai egyeztetéseken túl Horváth Bálint ügyvezető és Varga Balázs export igazgató prezentációkban is ismertette a Pureco tevékenységét és eredményeit a szakkiállítást kísérő panelbeszélgetésekben.
 
Kumasi (Ghána) animációs filmünk elérhető ITT