Három VENTUS biofilter konténer gondoskodik a szentendrei szennyvíztisztító telep szagtalan működéséről

A szentendrei szennyvíztisztító telep a Duna jobb parti agglomerációs települések szennyvizeit fogadja, túlterheltség és technológiai elavultság miatt jelenleg a korszerűsítése, fejlesztése zajlik. Az Uniós forrásból megvalósuló beruházás jövő év végén zárul, eredményeképpen javul a telep kapacitása, csökkennek az üzemzavarok, nem terhelődnek a felszíni és a felszín alatti vizek, egészségesebb lesz a projekt környezete.

A telep szagtalan működéséhez három VENTUS biofilter konténert építettünk be, így a telep környezete összesen 7 500 köbméter bűzös levegőtől szabadul óránként. A 2 db db VENTUS C 3000 berendezés egyike gázmosóval felszerelt, emellett további egy VENTUS C 1500-as biofilter teszi szagtalanná a mechanikai tisztító gépház, az iszapsűrítő valamint az iszapvíztelenítő gépházak levegőjét.

Konténeres Biofilter megoldásunk:
Nagyobb légáramok kezelésére a Ventus C típusú szűrőkonténert ajánljuk. A teljesen felszerelt rendszer automatikus vezérléssel működik, konténeres kialakítása, UV stabil PP szendvicspanelből álló kerete kellő szilárdságot ad a nagyobb légáram megtisztításához szükséges berendezések tárolására, de telepítése daru nélkül is lehetséges.

Pécs mellett immár Szentendrén is bizonyíthatnak a Pureco biofilter konténerei.

A biofilterek telepítéséről a Szentedrei Televízió is beszámolt: LINK