Kovács Károly az Európai Bizottság Fenntartható Pénzügyek Platformjának tagja

Nagy örömmel értesültünk róla, hogy Kovács Károly ügyvezetőnket, az Európai Vízügyi Szövetség (European Water Association) jelöltjeként az Európai Bizottság kinevezte a Fenntartható Finanszírozás Platform tagjává. 
 
Ez alkalomból a Pénzügyi Stabilitás és Tőkepiacok Szövetségének elnöke, Mr John Berrigan valamennyi, a fenntartható gazdálkodásban érintett terület/bizottság, vezetője nevében (DG Environment, DG Climate Action, DG Energy, valamint a JRC), gratulált a kinevezéshez. 
 
A Platform küldetése az EU bizottsága és Parlamentje által elfogadott Taxonomy Regulation szellemében a „fenntartható gazdasági tevékenységek”, illetve azok finanszírozását támogató pénzügyi szolgáltatások minősítési kritériumainak és indikátor rendszerének kidolgozása.
 
A taxonómiáról szóló rendelet végrehajtására létrejövő Platform munkájának eredményei nélkülözhetetlen építőelemek lesznek egy olyan fenntartható európai pénzügyi rendszer létrehozásához, amely teljes mértékben támogatja a fenntartható gazdaság felé történő átmenetet, az Európai Bizottság egyik legfontosabb prioritását.
 
A Platform első találkozóját 2020. október 15-16-án tartották, melyen Kovács Károly, mint a vizes szakterület formálisan egyetlen képviselője ennek az ágazatnak a fenntarthatósági kritériumait képviselte.