2019. február 11-én a hivatalos alapkő letételi ceremóniával megkezdődött Kumasiban az új szennyvíztisztító építése

 

 A beruházást a Pureco Kft. tervezi és valósítja meg. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy munkánkkal hozzájárulhatunk több mint 100.000 ember életminőségének javításához Ghána második legnagyobb városában.

 

A ghánai vízügyi miniszter, a tartományi miniszter, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium exportfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, a beruházásban érintett szakemberek, szakmai döntéshozók részvételével megrendezett ceremónián Horváth Bálint ügyvezető kiemelte, hogy a helyi viszonyok ismeretében és az előzetesen felmért igények és lehetőségek alapján olyan szennyvíztisztítási technológiát terveztünk és valósítunk meg, amely nemcsak optimális tisztítási módszert biztosít a város számára, hanem az aktív oktatási, valamint képzési közreműködéssel segíti a helyi embereket a rendszer fenntartásában és működtetésében.

Hozzátette, hogy a városban jelenleg az összegyűlt szennyvizek mindössze 7-10%-át kezelik megfelelően, így mind környezetvédelmi, mind közegészségügyi szempontból nélkülözhetetlen az új szennyvízkezelő létesítmény kialakítása.

 

Az Eximbank által nyújtandó vevőhitel konstrukcióban finanszírozott, fenntartható technológiával és üzemeltetéssel megvalósuló beruházás által a személyes és környezeti higiéniai feltételek javulása mellett csökken a felszíni és a felszín alatti vizek szennyeződése, valamint a szennyezett ivóvíz okozta megbetegedések száma.

 

A kivitelezés nyáron kezdődik, az előrehaladásról folyamatosan hírt adunk.

 

Kapcsolódó hírek a témában: 

Kumasi szennyvíztisztító telep kisfilm

Portfolio

Napi.hu