Végéhez közeledik a kumasi (Ghána) szennyvíztisztító kivitelezése

Végéhez közeledik a kumasi (Ghána) szennyvíztisztító kivitelezése – megkezdődtek a telep technológiai szerelési, telepítési munkálatai
 
A Pureco vezetősége október második hetében a helyszínen járt, ahol személyesen egyeztettek a ghánai partnerünkkel, valamint a hazánkból kiérkezett gépészeti és irányítástechnikai csapat szakembereivel is.
 
A 100% szippantott szennyvíz tisztítását végző telep kivitelezési munkálatai izgalmas szakaszba léptek, megkezdődött a technológiai szerelés, a gépészeti, villamos- és irányítástechnikai eszközök beüzemelése. Az eszközöket Magyarországról vonattal és teherhajóval szállítmányoztuk sikeresen Ghánába.
 
A telep műtárgyainak építése a végéhez közeledik, a sikeres gépészeti és műszaki installációt követően indulhat a próbaüzem.
 
A helyi viszonyok ismeretében és az előzetesen felmért igények és lehetőségek alapján olyan szennyvíztisztítási technológiát terveztek és valósítanak meg a Pureco szakemberei, amely nemcsak optimális tisztítási módszert biztosít a város számára, hanem az aktív oktatási, valamint képzési közreműködéssel segíti a helyi embereket a rendszer fenntartásában és működtetésében. 
 
A telep műszaki, gépészeti szerelésével egyidőben ismert és elismert hazai felsőoktatásban jártas szakértő-professzor bevonásával a tisztító üzemeltetését végző szakemberek képzése is elindult. A tréning a vírushelyzet adta kihívásokhoz igazodva interaktív online platformon valósul meg.
 
A fenntartható technológiával és üzemeltetéssel megvalósuló szennyvíztisztító telep létesítésével több mint kétmillió életminősége javul, csökken a felszíni és a felszín alatti vizek szennyeződése, csökkennek a szennyezett ivóvíz okozta megbetegedések, javulnak a higiéniás feltételek. Ez a mostani járványhelyzetben különösen fontos, hiszen a megfelelő higiéniával a vírus terjedése is megakadályozható.
 
Büszkék vagyunk rá, hogy példaértékű ghánai együttműködésünk keretében hamarosan munkába állhat a Ghána második legnagyobb városának szennyvíztisztító telepe.
 
A kumasi technológiáról készített animációs filmünk ITT érhető el.