X

VENTUS biofilter

3D nézet
Az állandó légáramlást biztosító VENTUS kompakt Biofiltert elsősorban a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szennyvíztisztító telepekhez, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez, az ott keletkezett szaghatás csökkentésére fejlesztette ki a Pureco Kft., de használatuk természetesen egyéb területeken is lehetséges, ahol a fontos a szagkoncentráció mérséklése. Ilyen terület például az élelmiszer- vagy a vegyipar.
 
A berendezés - működési mód alapján - a levegő áramlásának típusa szerint - aktív és passzív kategóriába sorolható.  A passzív és az aktív mód könnyen átjárható, ugyanis a szűrő test, töltet megegyezik, az aktív mód ventilátorral, vezérléssel, kezelőpanellel és automatikus párásítással egészül ki.  
 
A VENTUS Biofilter egységek 3 - 10 000 m3 /h légáramlás kezelésére képesek, az ennél nagyobb légtömeghez az egységek számának növelését ajánljuk.
 
A Pureco a termékfejlesztés során figyelembe vette az ügyfelek korábbi igényeit, és ezeknek megfelelően több típusú, méretű, kialakítású Biofiltert készített (VENTUS G, VENTUS P és VENTUS C), melyek különböző szagproblémákat tudnak kezelni.
 
galéria
leírás
A VENTUS-G kifejezetten a csatornázáskor felmerülő szag problémák kezelésére készült.  Használata a szenny-  és csapadékvíz együttes elvezetésére épített, ún. egyesített csatornák esetében a nyitott aknákon keresztül áramló bűz csökkentésére ajánlott. A berendezés könnyen illeszkedik a csatornanyílásba, karbantartás során egyszerűen eltávolítható és cserélhető. Szabványos méretű, 600 mm fedlapok alá illeszthető, különleges méretek kérés és megállapodás szerint állnak rendelkezésre.
 
A különböző méretű szellőzőcsövek és kis szivattyúegységek esetében felmerülő szagproblémák kezelésére terveztük a VENTUS-P (Pipe) Biofilter egységeket, melyek könnyen illeszkednek a szellőzőcsőbe, illetve egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjeibe is. Szabványos méretük 100-300 mm, légáram kezelési kapacitásuk 3-11 m3/h, ettől eltérő, egyedi méretek kérésre állnak rendelkezésre. A filter élettartama, az időjárási, terhelési viszonyoktól függően, 5-7 év.
 
Ezen kívül a nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmas VENTUS–C típusú szűrőkonténerek is tagjai a VENTUS Biofilter családnak, alap és kibővített változatokban is kaphatók.
 
Opcionális alkatrészek:
  • Gázmosó
  • Levegő elosztó (többrészes egységekhez)
  • Üzemköltség optimalizálás (a konténer egységek külön-külön kapcsolhatók)
 
Az egységek speciális, megerősített HDPE építőelemekből készülnek, így vegyszerállóak és robusztusak. A kibővített változat automatikusan működik, gyakorlatilag csak felügyeletet igényel.
 

LETÖLTHETŐ ANYAGOK

A .DWG kiterjesztésű fájlokat csak regisztrált felhasználóink érhetik el. A letöltésükhöz lépjen be vagy regisztráljon!

Belépés/Regisztráció

Ha már korábban regisztrált, lépjen be.
Elfelejtette a jelszavát?

Ha még nem rendelkezik belépési adatokkal,

REGISZTRÁLJON
download_icon